• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Lovas rendőr? Motoros rendőr? Phhh, létezik ennél sokkal menőbb! Mégpedig a repülő rendőr. Na jó, nem itt mifelénk, hanem Dubaiban.

Igaz, náluk is egyelőre csak egy  Hoverbike S3 van a rendőrség tulajdonában a, de lássuk be, ez így is novum, hiszen ők az egyetlenek, akik ilyennel rendelkeznek.

Hoverbike S3

A Hoverbike S3-at négy légcsavar tartja a levegőben, az egyensúlyról pedig elektronika gondoskodik. 25 perc repkedésre elég két és fél óra töltés és akár 100 km/h-s sebességgel is lehet repeszteni vele. A dubai gyakorlatozás videójából az nem derül ki, milyen magasra bír felrepülni, vagyis hogy a dugó mennyire tényező a használatánál, de lássuk be, egyelőre kicsi a veszélye annak, hogy mi ezt használjuk a munkába járáshoz.

No de lássuk, hogyan boldogulnak a dubai rendfenntartók az utasszállító drónnal:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rKVW94czDow

A gép csúcsteljesítményét a videó tanulsága szerint még nem sikerült elérniük, de ami késik, nem múlik… A tervek szerint a repülő osztag a nehezen megközelíthető helyekre kerül majd bevetésre. Igényelt a projekt némi beruházást, hiszen egy darab 150 ezer dollárba, vagyis majd’ 42 millió forintba kerül. Soknak tűnik? Nos, nem kevés, de egy olyan országban, ahol a rendőrök Bugattival és Ferrarival erednek a bűnözők nyomába, aligha kell ezen meglepődnünk.

Egy szó, mint száz, a repülő rovarok, madarak, szuperhősök és a kockásfülű nyúl után már rendőröket is üdvözölhetünk a levegőben – legalábbis Dubaiban.

2020-02-13
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok